T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
MANİSA / DEMİRCİ - Ziya Gökalp Nurettin Kelem Ortaokulu

OKULUMUZUN TARİHÇESİ

Nurettin Kelem İlköğretim Okulu devlet ile vatandaş işbirliği ve dayanışmasının en güzel örneklerinden biridir.

 Okulun arsası Ziya Gökalp İlköğretim Okulu'nun bahçesinde yer almaktadır. Okulun bulunduğu yer eskiden okulun kabristanlığı idi. Cumhuriyet Hükümetinin şehir içindeki mezarlıkların şehir dışına taşınması kararından sonra mezar sahipleri yakınlarının kemiklerini karşı mezarlığa taşımışlar. O yıllarda Demirci'de ilk açılan okul olan Abdurrahman Şeref Bey İlkokulu ihtiyaca cevap veremez olunca mezarlık yeri temizletilerek ikinci okul olarak (Sonradan Ad Verme Kanunu uyarınca) Ziya Gökalp İlkokulu 1933 yılında yapılmaya başlandı.

 

1934 yılında eğitim ve öğretime başlayan Ziya Gökalp İlkokulunun bahçesine önce Akşam Sanat Okulu, sonra Kız Meslek Lisesi yapılmıştır, Cumhuriyetimizin 50. yıl kutlamaları anısına da okul bahçesinin bir köşesine de 50. Yıl Çocuk Kütüphanesi yapılmıştır. Şimdiki Nurettin Kelem İlkokulu'nun olduğu yerde de okulun tuvaletleri ile buna bitişik 100 m2 kapalı alana sahip teneffüshane yer alıyordu.

 

Ziya Gökalp İlkokulu'nun mevcut dershaneleri ihtiyaca cevap veremediği için ikili öğretim yapılıyordu. Bu sırada okulun ikili öğretimden kurtulması için girişilen faaliyetler sonuç vermiş, İlçemizin tanınmış halıcı ve ilmecilerinden hayırsever Hacı Nurettin Kelem ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan 12/11/1985 tarihli protokol gereği "NURETTİN KELEM İLKOKULU" adıyla Ziya Gökalp İlkokulu bahçesine bir okulun daha yapılması kararlaştırılmıştır.

 

01/04/1985 tarihinde hafriyat ve çevre duvarları inşaatı ile zemin hazırlığı  başlamış, Tuvaletler yıkılıp, yerine yeniden modern tuvaletler ile odun deposu yapılmış ve bilahare 10/02/1986  tarihinde şimdiki okul binasının temeli atılmıştır. Hızlı  bir  çalışma sonucu 26/10/1987 tarihinde inşaat tamamlanarak okul törenle hizmete açılmıştır. Proje ve Mühendislik hizmetleri ile çevre duvarı yapımında ve bahçe betonlamasında kullanılmak üzere İlden 2000 torba  çimento tahsis edilmiş, Nurettin Kelem'de 60.000.000 TL. sarf  ederek inşaatı bitirmiş ve gelecek nesillere ithaf etmiştir. Okulda 5 derslik, 1 çok amaçlı salon, 1 kütüphane, 3 hizmet odası  ile  gerekli  müştemilat  bulunmaktadır.

 

8 yıllık eğitimim uygulamaya geçilmesiyle  birlikte öğrenci mevcudunun artması  ve buna paralel olarak yeni derslik yapılmaması sonucu okulumuzda problemler yaşanmıştır. Hayırsever iş adamlarından  Ekrem  DEDE  ile  müdürlüğümüzce yapılan görüşmeler  sonucu aynı okul bahçesine 16 Haziran  2000 tarihinde inşaata başlanarak 12 derslikli, 3 katlı okul inşaatına başlanmış ve 2000 yılı giderleriyle 40 milyar lira harcanarak ........ tarihinde inşaat bitirilerek öğrencilerimizin hizmetine sunulmuştur.

2012-2013 EĞİTİM ÖĞRETİM YILINDA İlköğretim kurumum olarak hem ilkokul hem de ortaokul hizmeti vermiştir.

2013-2014 eğitim öğretim yılında valilik onayıyla ortaokul olmuştur.

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 07.12.2014 - Güncelleme: 12.09.2023 09:04 - Görüntülenme: 2802
  Beğen | 1  kişi beğendi